2019/2020

  • Historická kuchyňa

    Dňa 13. marca 2024 sa naši žiaci pod vedením majstrov OV zúčastnili exkurzie spojenej s prednáškou na tému Historická kuchyňa, ktorú pre nás pripravilo Mestské kultúrne stredisko v Šuranoch v šurianskej synagóge. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavého z histórie gastronómie.

  • Beseda o Žofii Bosniakovej

    Dňa 12. marca 2024 sa žiaci prvého, druhého a tretieho ročníka zúčastnili besedy o živote Žofie Bosniakovej, ktorú pripravili pracovníci mestskej knižnice Michala Matunáka v Šuranoch.

  • Palacinka FEST

  • Školské kolo SOČ

    Dňa 28.2.2024 sa na našej škole konalo Školské kolo SOČ. Žiaci svoje práce vypracovali a odprezentovali na vysokej úrovni, ale zvíťaziť môže len jeden. Tento rok sa so svojou prácou na prvom mieste umiestnila žiačka II.NŠ triedy Lýdia Babiczová, ktorá postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční koncom marca v Nitre. Víťazke blahoželáme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole.

  • ŠKOLSKÝ BRUNCH

    Žiaci našej školy sa zapojili do projektu Zmudri.sk, kde vyhrali raňajky pre celú triedu. Vďaka tomu zorganizovali Školský brunch.

  • Valentínska kvapka krvi

    Motto tohtoročnej „Valentínskej kvapky krvi“  je "Buďme k sebe láskaví, veď sme +/- rovnakí". My sme dnes 22.2.2024 svoju láskavosť preukázali dobrovoľným darovaním krvi v priestoroch NTS v Nových Zámkoch. Veríme, že budeme príkladom aj pre ostatných a motivujeme ich k tomu, aby sa v budúcnosti zapojili do podobnej aktivity a pomohli tak ľuďom, ktorí  túto vzácnu tekutinu potrebujú na záchranu svojho života.

  • Prezentácia zručností žiakov na základnej škole

    Dňa 19. februára 2024 sa naši žiaci predviedli žiakom ôsmeho a deviateho ročníka svoje zručnosti vo flambovaní palaciniek na základnej škole v Michali nad Žitavou. Žiaci sa zaujímali i o históriu flambovania. Potom si radi pomaškrtili na pripravených palacinkách.

  • Pietna spomienka na obete výbuchu obilného mlyna v Šuranoch

    Dňa 21. februára 2024 si mesto Šurany pripomenulo pietnym aktom tragickú nehodu z roku 1989, keď v obilnom mlyne v šurianskom cukrovare došlo k výbuchu a následnému požiaru s tragickými následkami. Pri požiari bolo sedem ľudí zranených, z nich traja hospitalizovaní a osem ľudí zahynulo pri požiari v budove mlyna. Predstavitelia mesta, členovia rodín pozostalých, bývalí zamestnanci ako i žiaci stredných škôl sa zišli na mieste  tragédie, aby si uctili pamiatku obetí tohoto nešťastia.

  • 2% z dane

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    aj v tomto roku môžete  do 30. 4. 2024 poukázať sumu vo výške 2% zo zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby podľa  zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, ktorej bolo za zdaňovacie obdobie vykonané ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2023.   Tieto prostriedky sa využijú  v prospech našich študentov na zakúpenie učebných pomôcok a skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu .

    Peňažné prostriedky budú daňové úrady posielať na osobitný účet organizácie Poľnorod - Rodičovské združenie pri Strednej odbornej škole gastronómie a služieb, Hviezdoslavova 55, Šurany, pretože škola ich priamo zo zákona dostať nemôže, ale iba prostredníctvom občianskeho združenia, ktorým je aj rodičovské združenie pôsobiace pri škole.

    Ako môžete poukázať 2% zo zaplatenej dane?

    1. Požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie Potvrdenia o zaplatení dane.
    2. Vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% dane  - ako prijímateľa uveďte            Poľnorod – Rodičovské združenie pri Strednej odbornej škole gastronómie a služieb, Hviezdoslavova 55, Šurany,  IČO 37966014,  právna forma občianske združenie .
    3. Najneskôr do 30. apríla 2024 pošlite alebo osobne doručte Vyhlásenie o poukázaní 2% a potvrdenie o zaplatení dane daňovému úradu v mieste vášho bydliska.

    Tlačivo Vyhlásenie o poukázaní 2% dane si môžete stiahnuť z našej stránky - je  pod naším príspevkom.

                                                                                                                             Ďakujeme Vám!

    vyhlasenie-o-poukazani_2__za_2023.pdf

  • Deň otvorených dverí - Medzinárodný kávový inštitút. Academy of coffee Trnava

  • 50. výročie uvedenia budovy základnej školy v Komjaticiach do užívania.

    26.januára 2024 Základná škola s materskou školou Ondreja Cabana v Komjaticiach usporiadala slávnostnú akadémiu pri príležitosti osláv 50. výročia uvedenia budovy do užívania. Súčasťou slávnostného popoludnia bola i recepcia, ktorú personálne zabezpečili žiaci našej školy pod vedením pedagogického dozoru.

  • Reprezentačný ples mesta Šurany

    Bolo nám cťou zabezpečiť catering na Reprezentačnom plese mesta Šurany. Veríme, že vážení hostia boli spokojní a výborne sa zabavili. 

     

  • Zachráň včely, zachráň planétu

  • Baristická súťaž

    Dňa 13. decembra 2023 sa žiačky našej školy Lea Jakubíková a Natália Élešová

    sa zúčastnili baristickej súťaže "Slovak Barista cup" v Topoľčanoch. Dievčatá nás vzorne reprezentovali, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Do ďalšej práce im želáme veľa trpezlivosti a tvorivých nápadov.

  • Ďakujeme za podporu

    pri realizácii Súťaže v zdobení medovníkov a Vianočného remeselného mestečka 2023

    I touto cesto sa chceme poďakovať našim partnerom za podporu pri realizácii projetov. Šikovní žiaci Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v Šuranoch môžu rozvíjať svoje zručnosti a vedomosti, prezentovať sa pred širokou verejnosťou i vďaka Vám.

    Podporili nás:

    Nitriansky samosprávny kraj

    mesto Šurany

    OZ POĽNOROD - RZ pri SOŠ gastronómie a služieb, Hviezdoslavova 55, Šurany

    Nadácia ZSE

    COOP Jednota Nové Zámky

    Desi kvetinárstvo Nové Zámky

    Coffe Veronia

    MAS CEDRON - NITRAVA

     

     

  • Vianočné remeselné mestečko 2023

    13. decembra 2023 sa Spoločenská hala v Šuranoch zmenila na Vianočné remeselné mestečko,  v rámci ktorého žiaci našej školy predviedli mnohé zručnosti, ktoré získavajú počas štúdia  v gastronomických odboroch. V spolupráci s mestom Šurany a Mestským kultúrnym strediskom v Šuranoch  vykúzlili čarovnú atmosféru rodinnej predvianočnej pohody a spolupatričnosti. Návštevníkom podujatia odprezentovali pečenie slaných a sladkých vianočných oplátok, zdobenie medovníčkov, pripravovali a ponúkali výbornú kávu, miešané nápoje s nádychom Vianoc,  voňavý punč, flambovali palacinky, piekli zemiaky a tekvicu. Malí, ale i dospelí hostia si s trochou fantácie mohli pod vedením našich šikovných pani majsteriek odborného výcviku vyrobiť vianočnú ozdobu zo slaného cesta, skúsiť tvorivé vyrezávanie do ovocia, či zeleniny. Ponúkli sme i inšpiratívne úkážky slávnostného stolovania a skladania servtok. V rámci Vianočného remeselného mestečka sme predávali sladké pečivo zo školských dielní odborného výcviku.

    Slávnostnú atmosféru podujatia umocnili i výstúpenia mladých nádejných umelcov zo Základnej umeleckej školy T. Sládkoviča v Šuranoch.

    Mladá generácia si obrazne podávala ruky s tradičnými lokálnymi remeselníkmi, ktorí v rámci Vianočného remeselného mestečka predávali svoje výrobky.

  • Súťaž v zdobení medovníkov pre žiakov základných škôl

    Vianočné remeselné mestečko 2023

    Vôňa medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam. Pekne vyzdobené krášlia naše stoly. V ponuke vianočných trhov nemohli chýbať už v období stredoveku. Táto krásna tradícia pečenia a zdobenia medovníkov sa nám zachováva do dnešných čias. A ak chceme, aby pretrvala aj po ďalšie generácie, musíme sa o to pričiniť.

    Preto naša škola v spolupráci s mestom Šurany a s Mestským kultúrnym strediskom v Šuranoch opäť po roku zorganizovala 13. decembra 2023 v Spoločenskej hale v Šuranoch edukačno-súťažné dopoludnie pre žiakov základných škôl z nášho regiónu. Do súťaže v zdobení medovníkov sa zapojilo 78 šikovných a tvorivých detí. Na výzdobe medovníčka v tvare domčeka si dali všetci veľmi záležať. Niektorí svoju tvorbu založili na tradičných ľudových vzoroch, iní použili rôzne cukrárske jedlé ozdôbky a našli sa i vtipné a kreatívne vyzdobené medovníkové domčeky. Hoci víťaz môže byť len jeden, všetkým súťažiacim gratulujeme k ich krásnym sladkým výtvorom a zároveň im ďakujeme, že i prostredníctvom nich, sa u nás zachová vianočná tradícia zdobenia medovníkov.

  • Vianočné tvorivé dielne v Šuranoch

    V tento predvianočný čas mali naši žiaci opäť možnosť predviesť svoje odborné zručnosti na verejnosti, zúčastnili sa Vianočných tvorivých dielní v Spoločenskej hale v Šuranoch. Okrem predaja drobného pečiva, zhotoveného našimi cukrármi v dielňach odborného výcviku, predviedli i ukážky slávnostného stolovania.

  • Mikulášske trhy v Úľanoch nad Žitavou

    Na Mikulášskych trhoch v Úľanoch nad Žitavou sa naši žiaci prezentovali zdobením medovnikov a predajom vianočného pečiva. Malí návštevníci si mohli vyskúšať ozdobiť svoj medovniček.

  • Vianočné remeselné mestečko

strana:

Novinky

Kontakt

  • STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA gastronómie a služieb
    Hviezdoslavova 55
  • ústredňa - tel.: 035 6500871
    sekretariát - tel.: 035 6500870

Fotogaléria